PREČO VYBRAŤ PRÁVE INDUKČNÉ VARNÉ DOSKY?

Arrow long prev Naspäť

PREČO VYBRAŤ PRÁVE INDUKČNÉ VARNÉ DOSKY?

PREČO VYBRAŤ PRÁVE INDUKČNÉ VARNÉ DOSKY?

Nemálo žien v domácnosti si láme hlavu, aké varné dosky si vybrať do modernej kuchyne. Hlavnými kritériami bývajú čisté, rovné a ľahko udržiavateľné povrchy. Najefektívnejší spotrebič z kategórie varných dosiek je indukčná varná doska, ktorá je úspornejšia ako sklo-keramická varná doska so sálavými platňami.

Ponúkame stručný prehľad jednotlivých typov varných dosiek z najdôležitejších hľadísk:

Efektívnosť: najefektívnejšie je indukčná varná doska – 90%, sklo-keramická sálavá – 65%, najmenej efektívna je plynová – 52%, pretože plameň a jeho teplo sa odovzdáva do okolia, nie na dno hrnca

rýchlosť nábehu teploty je vyššia pri indukcii a sklo-keramike – kým zapálite plameň plynového horáka, elektrická zóna je už horúca

Spotreba energie: opäť najvýhodnejšia je indukčná varná doska – ohrev platne sa vždy prispôsobí veľkosti hrnca (aj na veľkej platni môžete zohrievať malý hrniec, ohrieva sa vždy iba kontaktná plocha), pri odobratí panvice (napr. pri pečení palaciniek) sa varná doska uvedie do polohy “stand-by” a opäť sa zapne po položení panvice na varnú plochu

Vaše prednosti pri varení na indukcii:

» ÚSPORA ENERGIE

Zbytočne sa nestráca energia, ani keď stoji malý hrniec na veľkej platni, lebo sa teplo tvorí iba v dne hrnca. Ak na sporáku nestojí žiaden hrniec, magnetické pole sa vypne a výkon sporáka klesne na úroveň pohotovostného režimu, teda na minimum.

» RÝCHLOSŤ

Predhrievanie sporáku odpadá, lebo sa teplo vytvára priamo v hrnci. Navyše

je čas zovretia na indukcii kratší než na plynovom sporáku.

» PRACOVNÉ PODMIENKY

 

Nebezpečenstvo popálenia takmer vôbec nehrozí, lebo varná plocha nie je horúca. Zohrieva sa len nepriamo od hrncov a to len v nízkej miere. Vyžarovanie tepla do okolia sa pri indukcii redukuje na absolútne možné minimum. Vďaka možnosti nastavenia výkonu podľa percentuálnej hodnoty sa stáva vodná kúpeľ (bain-marie) zbytočnou a už nikdy nevykypie alebo sa nepripáli žiadne jedlo

Pozrite si naše indukčné platne

Výhoda indukcie je v rýchlosti nábehu nastavenej teploty, detekcii nádoby – jej prítomnosť a rozmer (zóna sa zapne, iba ak na ňu položíte hrniec a prispôsobí sa jeho veľkosti), okamžitom znížení výkonu a tým aj teploty v hrnci (reakcia ako pri plyne).

Na indukčnú platňu potrebujete hrnce s magnetickým dnom – bez magnetického dna nebude indukcia pracovať, pretože medzi medenou cievkou a dnom hrnca vzniká magnetické pole, ktoré generuje teplo v hrnci. Hrnce s hliníkovým jadrom alebo varné sklo na indukcii nepracuje. Pri kúpe hrncov je potrebné skontrolovať, či sú vhodné pre použitie aj na indukciu. Musí byť na nich symbol “INDUKCIA”.

Pre svoju kuchyňu si v našej ponuke môžete vybrať široký sortiment nerezových hrncov a kastrólov, vhodné pre všetky typy sporákov.

Kategórie
Konvektomaty & Pece Konvektomaty & Pece
Príprava Príprava
Chladiaci program Chladiaci program
Umývací program Umývací program
Kuchynský riad Kuchynský riad
Kuchynské náradie Kuchynské náradie
Skladovanie & Hygiena Skladovanie & Hygiena
Stolový invertár Stolový invertár
Bar & Káva Bar & Káva
Pizza a pekáreň Pizza a pekáreň
Catering Catering
Stolové zariadenie Stolové zariadenie
Varná technológia Varná technológia
Jednorázové produkty Jednorázové produkty
SKLO SKLO
Nerezový nábytok Nerezový nábytok
Berndorf Sandrik Berndorf Sandrik
náhradné diely
Vitríny Vitríny
Značky