BIOLOGICKY ROZLOŽITEĽNÝ RIAD

Arrow long prev Naspäť

BIOLOGICKY ROZLOŽITEĽNÝ RIAD

BIOLOGICKY ROZLOŽITEĽNÝ RIAD

 

BIO riadz cukrovej trstiny a obilného škrobu je odolný vode i tukom, je nepremastiteľný a vhodný pre ohrev v mikrovlnnej rúre. Samozrejmosťou sú tiež bio poháriky. Ekologické poháriky na nápoje a BIO slamky sú vyrobené z materiálu PLA, ktorý vyzerá ako bežný plast, je vyrobený zo škrobov rastlinnej biomasy (kukurica, obilniny, celulóza). Výhodou výrobkov tohto druhu plastu je biologická odbúrateľnosť a kompostovateľnosť. Rozklad sa uskutočňuje za pomoci vlhkosti, vyšších teplôt vzduchu a za pomoci pôdnych baktérii. Doba rozkladu závisí od ideálnych podmienok pre rozpad hmoty a hrúbky materiálu daného výrobku.

V kompostoch sa rozkladajú rádovo týždne, na skládkach rádovo v mesiacoch. Súčasťou našej ponuky sú tiež štýlové bambusové misky, ekologické papierové misky, drevené príbory, miešadlá, napichovadlá a kompostovateľné príbory.

 

PLA:

Polylactic acid, čiže kyselina polymliečna, v skratke PLA alebo C-PLA, je bio plast vyrábaný z rastlinného škrobu, s podobnými vlastnosťami ako plasty vyrábané z ropy. PLA plast je ale rozložiteľný a omnoho šetrnejší k prírode. Bio plasty boli pôvodne vynájdené ako náhrada slonoviny v biliardových guliach a vyrábajú sa už od roku 1869. Základnými surovinami pre biologicky rozložiteľné plasty sú kukurica, cukrová trstina a rastlinný olej. Výroba bio plastov je len mierne odlišná od produkcie bežných plastov z ropy. Tieto biologicky odbúrateľné plasty sú obzvlášť vítané v oblastiach lekárskych technológií, pri manipulácii s potravinami alebo na výrobu jednorazového riadu, ako sú napr. nápojové poháriky. Vďaka meniacemu sa povedomiu o životnom prostredí a túžbe po biologických a obnoviteľných zdrojoch, sú bio plasty spolu s novými, technológiami a novými vlastnosťami jedným z najrýchlejšie rastúcich trhov posledných rokov.

 

Cukrová trstina:

 

Rastlina cukrovej trstiny patrí do čeľade tráv. Stonky majú priemer 20 až 45 mm a dosahujú výšky až 5 m. Vzhľadom na vysoký obsah celulózy v cukrovej trstine má ako surovina vo výrobe materiálu čoraz väčšiu popularitu. Samotné jednorazové výrobky z cukrovej trstiny a to nielen z biologického hľadiska, vykazujú neuveriteľné vlastnosti použitia. Sú stabilné, majú hladký jemný povrch, môžu byť použité v mikrovlnných rúrach a sú 100% biologicky odbúrateľné a kompostovateľné. A to najlepšie: rastliny dorastajú do jedného roka – majú vysokú ekologickú udržateľnosť!

 

 

Naše výrobky z cukrovej trstiny sú udržateľné, biologické “High-Tech” produkty pre gastronómiu, stravovanie a rýchle občerstvenia. Sú vyrobené z bagassy, odpadu pri spracovaní cukrovej trstiny. Majú moderné tvary, sú stabilné, pevné a 100% biologicky odbúrateľné.

Kategórie
Konvektomaty & Pece Konvektomaty & Pece
Príprava Príprava
Chladiaci program Chladiaci program
Umývací program Umývací program
Kuchynský riad Kuchynský riad
Kuchynské náradie Kuchynské náradie
Skladovanie & Hygiena Skladovanie & Hygiena
Stolový invertár Stolový invertár
Bar & Káva Bar & Káva
Pizza a pekáreň Pizza a pekáreň
Catering Catering
Stolové zariadenie Stolové zariadenie
Varná technológia Varná technológia
Jednorázové produkty Jednorázové produkty
SKLO SKLO
Nerezový nábytok Nerezový nábytok
Berndorf Sandrik Berndorf Sandrik
náhradné diely
Vitríny Vitríny
Značky